Krisberedskap för dig och hunden

Foto: Eva Ladberg

Krisberedskap för dig och hunden

Att vara redo för en kris är viktigt för både oss och våra husdjur. Den nya versionen av broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” inkluderar nu ett avsnitt om krisberedskap för husdjur.

För djurägare som vill lära sig ännu mer om hur man hanterar mat- och vattenförsörjning eller hur man evakuerar sitt djur under en krissituation, rekommenderas starkt studiecirkeln ”Krisberedskap för dig och dina sällskapsdjur.”

Studiecirkeln, som har utvecklats av Svenska Blå Stjärnan och Studiefrämjandet, ger djurägare möjlighet att fördjupa sig i hur man förbereder sig inför en kris. Under tre träffar – som hålls både fysiskt och digitalt – får deltagarna lära sig att förbereda nödvändiga resurser som foder, vatten och medicin, samt hur man hanterar en evakuering av sitt djur snabbt och effektivt.

Vad du lär dig i studiecirkeln:

  • Mat- och vattenförsörjning för ditt husdjur under kris
  • Hur du kan skapa en evakueringsplan för dig och ditt djur
  • Viktiga tips för att säkerställa att både du och dina husdjur klarar en krissituation

Att ha en god krisberedskap för både sig själv och sina husdjur kan vara avgörande i en oförutsägbar situation. Genom att delta i studiecirkeln får du de verktyg som behövs för att förbereda både dig själv och dina fyrbenta vänner på bästa sätt.

Gå till Studiefrämjandets hemsida för att ta del av studieplan och annat material.